Snel een hypotheek afsluiten met Novilla

Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen over Novilla

Wat is het werkgebied waar jullie taxeren?

Het Werkgebied van Novilla reikt van Barneveld tot aan Tiel en van Woudenberg tot en met Veenendaal. Bekijk werkgebied.

Zie hier onder de volledige lijst waar Novilla werkzaam is:
Achterberg, Achterveld, Amerongen, Andelst, Barneveld, Bennekom, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, De Klomp, Deest, Dodewaard, Druten, Echteld, Eck en Wiel, Ede, Ederveen, Elst (Ut), Harselaar, Harskamp, Heelsum, Heteren, Ingen, Kesteren, Kootwijkerbroek, Leersum, Lienden, Lunteren, Maurik, Ochten, Opheusden, Otterlo, Overberg, Randwijk, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Tiel, Veenendaal, Wageningen, Wekerom, Wolfheze, Woudenberg, Zetten.

Wie voert de taxatie uit?

De taxatie wordt uitgevoerd door Dyana van der Sluys, Register-Taxateur bij Novilla.

Hoe ontvang ik het taxatierapport?

Een taxatierapport wordt na validatie door de register-taxateur digitaal ondertekend en door het NWWI verzonden aan de opdrachtgever.

Kunnen de kosten voor de taxatie worden meegefinancierd?

Nee, taxatiekosten kunt u niet meer in uw hypotheek meefinancieren. Wel zijn de kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Taxatie aanvragen?

Staat je vraag er niet tussen? Of wil je gebruik maken van mijn dienstverlening? ik sta je graag te woord.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over taxatierapport

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het inschatten van de waarde van een woning door middel van vergelijking.

Wat is een register taxateur?

Een Register-Taxateur is een taxateur die geregistreerd is in het register van het NRVT (Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs). Het NRVT bewaakt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register-Taxateurs.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een taxateur maakt een taxatierapport op en bepaalt de marktwaarde aan de hand van de transactieprijzen van verkochte woningen voor de financiering van een woning.
Een makelaar doet een waardebepaling en bepaalt aan de hand van de transactieprijzen van verkochte woningen de vraagprijs om de woning in de verkoop te kunnen zetten.

Waarom heb je een taxatie nodig?

De reden voor een taxatie van een woning is in de meeste gevallen voor de aanvraag van een hypotheek. De hypotheekverstrekker wil namelijk weten of het risico voor het verstrekken van geld acceptabel is.

De woning is al getaxeerd, kan ik dit taxatierapport gebruiken?

Nee, dit taxatierapport is bindend. Elk taxatierapport heeft een opdrachtgever en een taxatiedoel wat persoonlijk is. Als koper van de woning kan dus niet het taxatierapport van de verkoper gebruikt worden.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport heeft een geldigheid van 6 maanden. Wanneer de hypotheek wordt aangevraagd, mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op: er zijn geldverstrekkers die een termijn van 3 maanden hanteren.

Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

Een taxatierapport dat gebaseerd is op een bezoek van de taxateur aan de woning en is gevalideerd, wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze hypotheekgarantie zorgt voor terugbetaling aan de geldverstrekker als de ontvangen van de hypotheek niet meer aan zijn betalingsverplichting van de hypotheek kan voldoen.

Wordt een taxatierapport ook geaccepteerd voor NHG?

Ja, een taxatierapport wordt ook geaccepteerd voor NHG. Echter moet het taxatierapport uitgebracht door tussenkomst van een gecertificeerd validatie-instituut, welke is geregistreerd bij de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. En de register-taxateur die het taxatierapport opmaakt, mag op geen enkele wijze direct of indirect betrokken zijn

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een taxatierapport dat door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) wordt gevalideerd. Valideren is het controleren van het taxatierapport op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat doet het validatie-instituut?

Het validatie-instituut NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) controleert of het taxatierapport volgens de geldende richtlijnen is opgesteld om zo hypotheek- en taxatiefraude tegen te gaan.

Taxatie aanvragen?

Staat je vraag er niet tussen? Of wil je gebruik maken van mijn dienstverlening? ik sta je graag te woord.

Neem contact op

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI