Taxatie aankoop woning door Novilla

Novilla

Taxatie aankoop woning

Ben je van plan een woning aan te kopen? Novilla zorgt voor een snelle en zorgvuldige taxatie! Graag leg ik even uit hoe ik te werk ga bij taxatie aankoop woning:

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze hypotheekgarantie zorgt voor terugbetaling aan de geldverstrekker als de ontvangen van de hypotheek niet meer aan zijn betalingsverplichting van de hypotheek kan voldoen.

Hoe ontvang ik het taxatierapport?

Een taxatierapport wordt na validatie door de register-taxateur digitaal ondertekend en door het NWWI verzonden aan de opdrachtgever.

Kunnen de kosten voor de taxatie worden meegefinancieerd?

Nee, taxatiekosten kunt u niet meer in uw hypotheek meefinancieren. Wel zijn de kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Wat doet het validatie-instituut?

Het validatie-instituut NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) controleert of het taxatierapport volgens de geldende richtlijnen is opgesteld om zo hypotheek- en taxatiefraude tegen te gaan.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Stap 1 aankoop taxatie woning

Stap 1

Voorbereiding

Jij geeft mij de opdracht tot taxatie óf de hypotheekadviseur zet de opdracht voor de taxatie door via het NWWI. Hierna verzamel ik alle benodigde documenten en informatie voor de taxatie. Denk hierbij aan de kadastrale kaart, plattegronden, documenten van de verkopend makelaar, akte van levering, bestemmingsplan, bodeminformatie en meer. Vervolgens maak ik een afspraak met de verkopend makelaar of eigenaar van de aangekochte woning voor de taxatie.

Taxatie aanvragen

Opname en analyse taxatie aankoop woning

Stap 2

Opname

Bij de opname beoordeel ik op de afgesproken datum de staat van de woning, de bouwkundige kenmerken, de locatie, voorzieningen en eventuele bijzonderheden. Deze gegevens noteer ik voor in het taxatierapport.
Taxatie aanvragen

Geen zorgen over de taxatie!

Binnen 3 werkdagen in huis!

Neem contact op

Rapportage en oplevering Novilla

Stap 3

Rapport

Na de opname kan ik het volledige taxatierapport opstellen. Hierin staat gedetailleerde informatie over de getaxeerde woning. Ook kijk ik naar de huidige woningmarktomstandigheden ten opzichte van de getaxeerde woning. Vervolgens ga ik de woning waarderen. Hierbij maak ik gebruik van recente transacties van goed vergelijkbare woningen. Op deze manier kan ik de waarde van de woning bepalen. Uiteraard zorg ik ervoor dat het taxatierapport aan alle richtlijnen voldoet. Dit taxatierapport bied ik ter validatie aan het NWWI aan. Na deze validatie ontvang jij jouw taxatierapport digitaal.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI