Taxatie nieuwbouwwoning

Novilla

Taxatie nieuwbouwwoning

Een taxatie nieuwbouwwoning nodig? Als je een huis in eigen beheer bouw en je eigen architect en aannemer hebt, is een taxatie verplicht. Novilla zorgt voor een nauwkeurige taxatie van jouw nieuwbouwwoning.

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze hypotheekgarantie zorgt voor terugbetaling aan de geldverstrekker als de ontvangen van de hypotheek niet meer aan zijn betalingsverplichting van de hypotheek kan voldoen.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een taxatierapport dat door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) wordt gevalideerd. Valideren is het controleren van het taxatierapport op kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hoe ontvang ik het taxatierapport?

Een taxatierapport wordt na validatie door de register-taxateur digitaal ondertekend en door het NWWI verzonden aan de opdrachtgever.

Kan ik de factuur ook later betalen?

De factuur van het taxatierapport kunt u door de notaris, via de nota van afrekening, na de overdacht laten betalen.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Voorbereiding taxatie nieuwbouw woning

Stap 1

Voorbereiding

Per mail of telefonisch maak je een afspraak. Vervolgens bereid ik de taxatie voor. Hierbij verzamel ik alle informatie die nodig is voor de taxatie. Denk aan de plattegronden, de kadastrale kaart en overige gegevens. Zo ben ik optimaal voorbereid op de dag van de taxatie.

Taxatie aanvragen

Stap 2 taxatie nieuwbouw woning

Stap 2

Opname

Op de met jou afgesproken datum taxeer ik het object. Hierbij kijk ik naar de staat, de locatie, voorzieningen, eventuele bijzonderheden en andere gegevens. Alle belangrijke gegevens die ik verzamel, verwerk ik in het taxatierapport. Ook wordt een marktanalyse gemaakt. Ik kijk hiernaar naar vergelijkbare transacties. Zo krijg ik een goed beeld van de marktwaarde van jouw object.

Taxatie aanvragen

Een taxatie voor je nieuwbouwwoning nodig?

Zo taxeren we een nieuwbouwwoning

Neem contact op

Rapportage en oplevering Novilla

Stap 3

Rapport

Na de taxatie van je nieuwbouwwoning, wordt het taxatierapport opgesteld. Hierin wordt alle belangrijke informatie over het object vermeld. Dit rapport wordt vervolgens overhandigd aan het NWWI, zodat zij dit kunnen valideren. Is het rapport gevalideerd, dan ontvang je een gevalideerd taxatierapport van jouw nieuwbouwwoning per e-mail.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI