Taxatatie overbrugginshypotheek bij novilla

Novilla

Taxatie overbruggingshypotheek

Taxatie overbruggingshypotheek nodig? Wil je de overwaarde van je hypotheek voor je nieuwe woning gebruiken, dan is overbruggingskrediet aanvragen een uitkomst. Een taxatie is hierbij vereist. Novilla is je hierbij graag van dienst!

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze hypotheekgarantie zorgt voor terugbetaling aan de geldverstrekker als de ontvangen van de hypotheek niet meer aan zijn betalingsverplichting van de hypotheek kan voldoen.

Wordt een taxatierapport ook geaccepteerd voor NHG?

Ja, een taxatierapport wordt ook geaccepteerd voor NHG. Echter moet het taxatierapport uitgebracht door tussenkomst van een gecertificeerd validatie-instituut, welke is geregistreerd bij de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. En de register-taxateur die het taxatierapport opmaakt, mag op geen enkele wijze direct of indirect betrokken zijn

Kunnen de kosten voor de taxatie worden meegefinancierd?

Nee, taxatiekosten kunt u niet meer in uw hypotheek meefinancieren. Wel zijn de kosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

De woning is al getaxeerd, kan ik dit taxatierapport gebruiken?

Nee, dit taxatierapport is bindend. Elk taxatierapport heeft een opdrachtgever en een taxatiedoel wat persoonlijk is. Als koper van de woning kan dus niet het taxatierapport van de verkoper gebruikt worden.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Voorbereiding

Stap 1

Voorbereiding

Voordat ik jouw huidige woning taxeer bereid ik alles goed voor. Na jouw telefoontje of mailtje maken we samen een afspraak waarbij ik ondertussen alle gegevens verzamel die nodig zijn voor de taxatie. Denk hierbij aan de kadastrale kaart, eigendomsinformatie, akte van levering, bestemmingsplan, eventuele plattegronden en meer.

Taxatie aanvragen

Opname en analyse overbrugginshypotheek

Stap 2

Opname

Op de afgesproken datum beoordeel ik de bouwkundige kenmerken, de staat van de woning, de locatie, de voorzieningen en eventuele bijzonderheden. Tijdens de opname maak ik van elke ruimte een foto om ook zo de woning goed in beeld te hebben. Dit zijn belangrijke gegevens die in het taxatierapport komen te staan.

Taxatie aanvragen

Snel een taxatierapport voor een overbruggingshypotheek regelen?

Novilla natuurlijk!

Neem contact op

Rapportage en oplevering hypotheek

Stap 3

Rapport

Ook maak ik een markt- en objectanalyse van de woning. Voor het bepalen van de waarde maak ik gebruik van recente transacties van goed vergelijkbare woningen. Na de analyse van je huis wordt het taxatierapport opgesteld. Hierin bevindt zich alle belangrijke informatie over jouw woning. Tenslotte maak ik voor het bepalen van de waarde gebruik van recente transacties van goed vergelijkbare woningen. Dan wordt het taxatierapport ter validatie aan het NWWI aangeboden. Nadat het taxatierapport gevalideerd is, ontvang jij het taxatierapport digitaal per e-mail.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI