Taxatie oversluiten hypotheek Novilla

Novilla

Taxatie oversluiten hypotheek

Wil je een hypotheek oversluiten? Dan is een gevalideerde taxatie verplicht. Gelukkig kan Novilla zorgen voor een nauwkeurige taxatie. Dit doe ik als volgt:

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wat kost een taxatie(rapport)?

De kosten voor een (gevalideerd) taxatierapport zijn € 750 incl. btw.

Wat is een Register-Taxateur?

Een Register-Taxateur is een taxateur die geregistreerd is in het register van het NRVT (Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs). Het NRVT bewaakt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register-Taxateurs.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport heeft een geldigheid van 6 maanden. Wanneer de hypotheek wordt aangevraagd, mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op: er zijn geldverstrekkers die een termijn van 3 maanden hanteren.

Wat is NHG?

NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze hypotheekgarantie zorgt voor terugbetaling aan de geldverstrekker als de ontvangen van de hypotheek niet meer aan zijn betalingsverplichting van de hypotheek kan voldoen.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Stap 1 taxatie oversluiten hypotheek

Stap 1

Voorbereiding

Neem je contact met mij op voor een afspraak, dan verzamel ik alle documenten welke nodig zijn voor het taxeren van jouw woning. Denk hierbij aan de kadastrale kaart, eigendomsinformatie, de akte van levering, bodeminformatie, eventuele plattegronden, en alles wat nodig is om het taxatierapport op te stellen.

Taxatie aanvragen

Stap 2 taxatie oversluiten hypotheek

Stap 2

Opname

In overleg met jou plannen we een datum voor opname van de woning om de locatie, de staat van de woning, luxe en afwerking, bouwkundige kenmerken, voorzieningen en eventuele bijzonderheden te beoordelen. Tijdens de opname maak ik van elke ruimte een foto om ook zo de woning goed in beeld te hebben. De gegevens die ik hierbij verzamel verwerk ik in het taxatierapport.

Taxatie aanvragen

Snel een taxatie nodig?

Met Novilla is dit zó geregeld!

Neem contact op

Stap 3 taxatie oversluiten hypotheek

Stap 3

Rapport

Ook maak ik een markt- en objectanalyse van de woning. Voor het bepalen van de waarde maak ik gebruik van recente transacties van goed vergelijkbare woningen. Na de analyse stel ik het taxatierapport verder op. Hierin staat alle belangrijke informatie over jouw woning. Dit rapport bied ik ter validatie aan het NWWI aan. Eenmaal gevalideerd, krijg je het taxatierapport digitaal toegestuurd.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI