Taxatie woning in verhuurde staat

Novilla

Taxatie woning in verhuurde staat

Wil je een taxatie van jouw woning in verhuurde staat? Dan is een taxateur inzetten een vereiste. De bank wil namelijk graag weten wat de woning waard is in verhuurde staat, omdat deze waarde vaak afwijk van de normale marktwaarde. Ik verzorg graag de volledige taxatie van de woning, zodat jij eenvoudig een hypotheek kunt aanvragen.

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wie voert de taxatie uit?

De taxatie wordt uitgevoerd door een Register-Taxateur.

Wat is een Register-Taxateur?

Een Register-Taxateur is een taxateur die geregistreerd is in het register van het NRVT (Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs). Het NRVT bewaakt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register-Taxateurs.

Waarom heb je een taxatie nodig?

De reden voor een taxatie van een woning is in de meeste gevallen voor de aanvraag van een hypotheek. De hypotheekverstrekker wil namelijk weten of het risico voor het verstrekken van geld acceptabel is.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport heeft een geldigheid van 6 maanden. Wanneer de hypotheek wordt aangevraagd, mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op: er zijn geldverstrekkers die een termijn van 3 maanden hanteren.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Novilla Taxatierapport binnen 3 dagen

Stap 1

Voorbereiding

Maak jij per mail of telefonisch een afspraak voor een taxatie? Dan start ik met de voorbereiding en verzamel alle gegevens die nodig zijn voor de taxatie, denk hierbij aan de kadastrale kaart, akte van levering, huurovereenkomst(en), plattegronden en meer. Zo kan ik op de dag zelf de taxatie snel en zorgvuldig uitvoeren.

Taxatie aanvragen

Stap 2 taxatie woning verhuurde staat

Stap 2

Opname

Als we op onze afgesproken datum bij de huurwoning zijn, bekijk ik onder meer de voorzieningen, de locatie, de staat van de woning, luxe en afwerking en of er verdere bijzonderheden zijn. Tijdens de opname maak ik van alles ruimtes een foto om ook zo de woning goed in beeld te hebben. Goed trouwens dat je huurders dit weten. Deze verzamelde gegevens verwerk ik in het taxatierapport.

Taxatie aanvragen

Een woning in verhuurde staat taxeren

Dat doe je het snelst met Novilla!

Neem contact op

Stap 3 taxatie woning verhuurde staat

Stap 3

Rapport

Ik maak een markt- en objectanalyse van de woning. Voor het bepalen van de waarde maak ik gebruik van de huurovereenkomst en recente huurtransacties van goed vergelijkbare woningen. Wanneer ik alle informatie van de woning in verhuurde staat heb, stel ik het taxatierapport op. Hierin staat alle belangrijke informatie over de woning. Dit rapport wordt vervolgens ter validatie aan het NWWI aangeboden. Na validatie door het NWWI ontvang jij een officieel gevalideerd taxatierapport van de woning in de verhuurde staat.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert VBO Provadie Register Taxateur NWWI