Taxatie verbouw woning Novilla

Novilla

Taxatie verbouw woning

Ben je van plan jouw woning te verbouwen en wil je een taxatie laten uitvoeren? Novilla staat voor je klaar! Jouw taxatie nauwkeurig en snel in huis, dat is mijn doel! Graag leg ik je uit hoe ik daarbij te werk ga:

Taxatie aanvragen Veelgestelde vragen
×

Veelgestelde vragen

Wat doet het validatie-instituut?

Het validatie-instituut NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) controleert of het taxatierapport volgens de geldende richtlijnen is opgesteld om zo hypotheek- en taxatiefraude tegen te gaan.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport heeft een geldigheid van 6 maanden. Wanneer de hypotheek wordt aangevraagd, mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden. Let op: er zijn geldverstrekkers die een termijn van 3 maanden hanteren.

De woning is al getaxeerd, kan ik dit taxatierapport gebruiken?

Nee, dit taxatierapport is bindend. Elk taxatierapport heeft een opdrachtgever en een taxatiedoel wat persoonlijk is. Als koper van de woning kan dus niet het taxatierapport van de verkoper gebruikt worden.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een taxateur maakt een taxatierapport op en bepaalt de marktwaarde aan de hand van de transactieprijzen van verkochte woningen voor de financiering van een woning.
Een makelaar doet een waardebepaling en bepaalt aan de hand van de transactieprijzen van verkochte woningen de vraagprijs om de woning in de verkoop te kunnen zetten.

Taxatie aanvragen?

Ben je overtuigd en wil je een taxatie aanvragen? Klik op de knop hieronder.

Taxatie aanvragen

Stap 1 taxatie verbouw woning

Stap 1

Voorbereiding

Vanzelfsprekend begint het met een telefoontje of e-mail van jou om een afspraak voor de taxatie te maken. Ondertussen verzamel ik alle documenten welke nodig zijn voor deze taxatie. Denk hierbij aan plattegronden, de kadastrale kaart, eigendomsinformatie, akte van levering, bestemmingsplan en alles wat nodig is rondom de taxatie. Vervolgens spreken we een datum en tijdstip af waarop de taxatie plaats gaat vinden.

Taxatie aanvragen

Stap 2 taxatie verbouw woning

Stap 2

Opname

Bij de opname op de afgesproken dag beoordeel ik de staat van de woning, luxe en afwerking, de locatie, alle voorzieningen, de bouwkundige kenmerken en andere bijzonderheden. Al deze gegevens verwerk ik in het taxatierapport. Tijdens de opname maak ik van elke ruimte een foto om ook zo de woning goed in beeld te hebben.

Taxatie aanvragen

Graag neem ik jouw taxatie zorg uit handen!

Zo stel ik een taxatie rapport op voor je verbouwing

Neem contact op

Rapportage en oplevering

Stap 3

Rapport

Ook maak ik een markt- en objectanalyse van de woning. Voor het bepalen van de waarde maak ik gebruik van recente transacties van goed vergelijkbare woningen. Na de analyse stel ik het taxatierapport verder op. Hierin staat alle gedetailleerde informatie omtrent de woning. Dit rapport zal ik vervolgens ter validatie bij het NWWI aanbieden. Is het rapport gevalideerd, dan kun je deze digitaal tegemoet zien.

Taxatie aanvragen

VastgoedCert Provadie Register Taxateur NWWI